knuffel vierkant

Ken je Borre al?

In meer dan 100 boeken voor verschillende leeftijden beleeft hij talloze vrolijke, grappige en spannende avonturen. Soms in zijn eentje, vaak ook met anderen. In de boeken over Borre maak je kennis met bijzondere karakters zoals de kapitein van een onderzeeër of de dropveterknipper. Maar ook met Pluisdier, het schattige, pluizige huisdier dat net als Borre altijd nieuwsgierig is en helemaal niet bang. Pluisdier zie je vooral vaak in de boeken voor peuters en kleuters.

Vanaf groep 3 komt er een meisje naast Borre wonen: Radijs. Borre en Radijs worden vrienden en al snel maken ze samen van alles mee. Aan het einde van groep 4 komen ook Elle en Ovi erbij. Het viertal vormt een geheime club en komt vanaf groep 5 in actie om raadselachtige zaken en misdrijven op te lossen.

Kuba

Het aapje Kuba is er voor de jongste leden van de Borre Leesclub. Kuba woont in een boomhuis met zijn apenouders, vlakbij buurman Vos en de andere bosvrienden. Soms vindt Kuba iets spannend of gek, maar het blijkt vaak uiteindelijk reuze mee te vallen.

Al vanaf twee jaar kunnen kinderen met de boekjes over Kuba van alles leren over de wereld om zich heen. De Kuba-boekjes zijn op rijm geschreven en gaan steeds over een thema dat aansluit bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Denk aan de seizoenen, kleuren of dieren. Maar ook emoties zoals boosheid of teleurstelling en gebeurtenissen zoals een pleister krijgen of jezelf aankleden komen aan bod. Lees en ontdek het mee met Kuba.

Kuba Knuffel Productfoto WEB Geel scaled
website groep 1 lidmaatschap

Borre Leesclub

De Borre Leesclub is er voor gezinnen met kinderen van 2 t/m 12 jaar. Voor iedere leeftijd is er een serie boeken, die gelijkloopt aan het schooljaar. De peuterboeken over het aapje Kuba zijn op rijm geschreven en gaan over dingen die jonge kinderen ook tegenkomen en waar ze zich net als Kuba over verwonderen. Vanaf de basisschool is er voor iedere groep een nieuwe serie over Borre. Elk boek heeft een interactief onderdeel om het leesonderwijs te ondersteunen, bijvoorbeeld een aantal vragen achterin of letters en eenvoudige woordjes onderaan de pagina’s.

De boeken van de Borre Leesclub groeien in alle opzichten mee met de leeftijd van het kind: qua onderwerp, leesniveau en belevingswereld. De boekenserie is ontwikkeld in samenwerking met een kinderpsycholoog.

Je kunt de boeken over Kuba en Borre los kopen in de webwinkel op deze site, maar ze zijn voordeliger én leuker in het lidmaatschap. Leden krijgen elke maand per post twee hardcover boeken en het clubblad met daarin educatieve oefeningen.
Ook kun je iedere maand de digitale versies van de boeken downloaden in een app. Klik hier om lid te worden van de Borre Leesclub.

De makers

De boeken over Kuba en Borre zijn geschreven door Jeroen Aalbers en kleurrijk geïllustreerd door Stefan Tijs.

Jeroen en Stefan waren al jaren vrienden voordat ze samen boeken gingen maken. Bij de start van de serie in 2006 waren ze zelfs huisgenoten.

Inmiddels hebben Jeroen en Stefan zelf jonge kinderen, dus ze kunnen zich als geen ander verplaatsen in de lezers van hun boeken.

krijt stefan jeroen 600x809 1
079 343 1427