Veelgestelde vragen

Voor gezinnen met kinderen in het basisonderwijs, of kinderen die daar in de komende jaren naar toe gaan. Voor iedere leeftijd zijn er interessante verhalen. Lid worden kan op iedere leeftijd. Hier kunt u een kijkje nemen in de boeken.

Losse boeken kunt u op deze website kopen, in onze webshop . U kunt ook lid worden en bent dan goedkoper uit. Een lidmaatschap is elke maand opzegbaar. Dus geen verplichtingen.

De kosten van het lidmaatschap op de Borre Leesclub zijn € 13,- per maand.
Klik hier om meer te lezen over het lidmaatschap of om aan te melden.

Wil je de zendingen van de Borre Leesclub op een adres buiten Nederland ontvangen? Dan zijn de kosten € 17,- per maand en kun je hier aanmelden.

Als je je net hebt aangemeld voor een lidmaatschap op de Borre Leesclub, dan ontvang je het eerste pakket binnen enkele dagen. Het wordt door de pakketbezorger van PostNL bezorgd.

De maandelijkse vervolgzendingen passen door de brievenbus en de bezorging hiervan is doorgaans op de laatste vrijdag van de maand.

Als lid van de Borre Leesclub ontvang je steeds twee boeken per maand. Kijk op de boekenpagina om te zien welke boeken je ontvangt.

Als u al Borre-boeken in huis heeft, kunt u dit bij uw aanmelding in het veld “opmerkingen” doorgeven. We zorgen dan dat u geen dubbele boeken zult ontvangen.

Je kunt lid worden van de Borre Leesclub met toezending aan een adres buiten Nederland. Klik dan hier om te aan te melden.

Je kunt lid worden van de Borre Leesclub met toezending aan een adres buiten Nederland. Klik dan hier om te aan te melden. Boekjes met een lila-gestreepte rand en op de voorkant de vermelding “groep 1/2” vindt u niet terug in de webwinkel of het boekenoverzicht op deze website. Deze boeken zijn bijvoorbeeld via de basisschool verspreid. Sommige van de verhalen zijn wel in andere uitgaven terug te vinden, zoals in de Borre Verhalenbundels in de webwinkel.

Dit kan via onze klantenservice pagina.

De boeken zijn genummerd naar de groepen van de basisschool. Voor elke groep is het onderwerp van de verhalen afgestemd op de leeftijd. De voorleesverhalen zijn vanwege de beperkte lengte ideaal als verhaaltje voor het slapengaan.

Een overzicht van de belangrijkste kenmerken per groep:

Peuters
Alle boeken zijn voorleesverhalen. Elke maand gaat een van de boeken over het aapje Kuba. Deze behandelen thema’s die aansluiten bij de ontwikkeling van jonge kinderen, zoals kleuren, dieren en fruit. Achter in het boek treft u een pagina met een illustratie en een vraag die gerelateerd is aan het verhaal. Na enkele maanden stroomt uw kind in bij de serie van groep 0.

Groep 0
Alle boeken zijn voorleesverhalen. In de boeken is ook een interactief gedeelte voor uw kind aanwezig. Achter in het boek treft u een pagina met drie vragen. Hiermee kunt u samen met uw kind bezig zijn in het boek. Zo stimuleert u op een speelse manier de taalontwikkeling van uw kind.

Groep 1
Alle boeken zijn voorleesverhalen. In de boeken is ook een interactief gedeelte voor uw kind aanwezig. Achter in het boek treft u een pagina met vier losse illustraties. Dit zijn onderdelen uit het verhaal die uw kind zelf kan benoemen. Onder iedere afbeelding staat de beginletter en het bijbehorende woord. Zodra uw kind interesse in letters krijgt, kunt u aangeven met welke letter de afbeelding begint. Ook staat er onder de voorleestekst steeds een grote letter waarmee de letterherkenning geoefend kan worden.

Groep 2
Alle boeken zijn voorleesverhalen. In de boeken is ook een interactief gedeelte voor uw kind aanwezig. Dit betreft de letterherkenning. Onder de voorleestekst staat steeds een grote letter afgebeeld met daaronder een woord dat begint met die letter (bijvoorbeeld de b van bot). Op de illustratie bij die bladzijde is het voorwerp (bot) terug te vinden. Uw kind zal het leuk vinden om zelf de letters te benoemen en het voorwerp in de illustratie op te zoeken.

Groep 3
Op school leert uw kind lezen. Lezen is leuk maar kost nog wel een hoop inspanning. Om die reden zijn alle boeken voor groep 3 voorleesverhalen. Toch kunnen de kinderen er ook zelf in lezen! Onder de voorleestekst staat steeds met grotere letters een zin. Na enige tijd leesonderwijs kan uw kind zelf proberen de tekst te lezen. Uw kind zal plezier beleven aan het hardop lezen van deze zinnen, omdat ze betrekking hebben op het voorleesverhaal en de illustraties.

Groep 4
Uw kind heeft al een jaar leesonderwijs gehad op school en kan steeds meer en beter lezen. De boeken voor groep 4 zijn daarom geschikt om helemaal zelf te lezen en sluiten aan bij het leesniveau dat op school gehanteerd wordt.
Om de kinderen te motiveren bij het begrijpend lezen, hebben we voor elk boek een interactief onderdeel op internet geplaatst. Daar kan uw kind enkele vragen over het boek beantwoorden en als de antwoorden correct zijn, wordt dit op een leuke manier beloond.

Groep 5 en 6
De verhalen blijven met uw kind mee groeien. Niet alleen de onderwerpen sluiten nauw aan bij de belevingswereld van uw kind. Ook het leesniveau gaat verder omhoog: de zinnen worden langer en de woordenschat wordt geavanceerder.
Voor elk boek is een interactief onderdeel op internet geplaatst. Daar kan uw kind enkele vragen over het boek beantwoorden en als de antwoorden correct zijn, wordt dit op een leuke manier beloond.

Groep 7 en 8
Uw kind is inmiddels een volwaardig lezer. De verhalen zijn nu een stuk langer dan in de voorgaande jaren. Kinderen kunnen helemaal verzonken zijn in boeiende en spannende avonturen. Het zijn verhalen die hen nog lang zullen bijblijven. Wie herinnert er zich niet van die mooie kinderboeken uit z’n jeugd?
Voor elk boek is een Engels Taalspel op internet geplaatst. Daar kan uw kind enkele vragen over het boek beantwoorden. De Engelse taal is een onderdeel van het spel. Als de antwoorden correct zijn, wordt dit op een leuke manier beloond.

079 343 1427